Willem II speelt erg matig, maar houdt wel een punt over tegen Fortuna

Willem II heeft zondagmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen Fortuna. De ploeg van Peter Maes speelde een zeer matige pot, maar hield de ploeg uit Sittard ook van scoren.

Willem II trad zondagmiddag aan – met Cisse Sandra en Rob Nizet in de basis – aan tegen Fortuna. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Johan Neeskens mocht de ploeg uit Sittard aftrappen. De ploeg van Peter Maes begon slordig en slap aan de wedstrijd en dat beviel de trainer allerminst. Vanaf minuut één staat hij druk coachend langs de zijlijn.

Kansjes voor Willem II

Ondanks dat krijgt Willem II geen grip op de wedstrijd. De eerste twintig minuten zijn de Tilburgers slordig en wordt de bal meerdere keren zomaar ingeleverd. Fortuna wordt enkele keren gevaarlijk uit een corner, maar grote kansen krijgt het team van trainer Danny Buijs niet.

Maar dan lijkt Willem II iets uit zijn schulp te kruipen, wanneer Cisse Sandra de eerste Tilburgse kans van de wedstrijd naast schiet. Nog geen vijf minuten later is het weer Sandra, die de kans krijgt. Hij wordt strak ingespeeld door Behounek, waarna de Belg vanaf de rand van de zestien meter kan schieten, maar zijn poging gaat rakelings langs de paal.

Maes is niet tevreden over het spel van zijn ploeg (foto: Geert van Erven)
Door het oog van de naald

Met nog tien minuten op de klok in de eerste helft komt Willem II met de schrik vrij. Slordig balverlies leidt de counter van Fortuna in, waarna Didillon-Hödl een overtreding maakt op razendsnelle Aiko. De doelman krijgt geel, maar de spits wordt toch echt een scoringskans ontnomen. De spelers van de uitploeg schreeuwen om een andere kleur kaart, maar die komt er niet. Willem II mag van geluk spreken dat Fortuna niet weet te scoren in de eerste helft, want een voorsprong voor de uitploeg was zeker niet onverdiend geweest.

Dat Maes niet tevreden was, uitte hij door in de rust twee keer te wisselen. Amar Fatah en Boris Lambert kwamen in de ploeg voor Bosch en Doodeman. Maar ook aan het begin van de tweede helft is Willem II nog niet bij de les. Didillon-Hödl moet meteen aan de bak om een kopbal van Guth uit een hoekschop te keren.

Weinig kansen

Het inbrengen van Fatah lijkt zijn vruchten af te werpen, want hij is gevaarlijk met zijn snelheid en dribbels. In de 52e minuut kopt Vaesen, na een actie van Fatah en Tirpan, op de lat. De Tricolores lijken zich, mede dankzij de steun van het fanatieke publiek, te herpakken. Maar Fortuna blijft kansen afdwingen en dan voornamelijk uit dode spelmomenten. Tegen minuut zestig moet St. Jago de bal van de lijn halen om een doelpunt te voorkomen.

Al in de 65e minuut grijpt Maes voor de tweede keer in. Zodra hij dit doet, veert het publiek in het Koning Willem II stadion op. Supersub Jeremy Bokila komt namelijk in de ploeg voor Amine Lachkar. De Tilburgse stormram krijgt bijna een half uur de tijd om een gat in de defensie van Fortuna te vinden.

Willem II blijft, zoals al de hele wedstrijd, erg slordig aan de bal. Kansen hebben de Tilburgers nauwelijks gecreëerd. Als er een ploeg aanspraak maakt op een doelpunt dan is het Fortuna. Maar de Tricolores blijven zich kranig verweren, hopend op die ene kans waarvan je weet dat hij nog gaat komen. Vijf minuten voor tijd komt ook Emilio Kehrer nog in de ploeg om een late treffer te forceren.

Die ene kans komt er dit keer niet en ook Fortuna krijgt de bal niet achter Didillon-Hödl. Daarmee houdt Willem II een punt over aan een wedstrijd, waarin er erg slordig gevoetbald werd.