Wetenschappers schuiven aan voor een goed gesprek, geven een mini-college of laten zich scherp uit in een column. Dit wordt afgewisseld met muziek vanuit het talentenprogramma Music Hub Brabant. De thema’s en gasten van deze editie van De Tafel van Martinus zijn:
Menselijk
Is Europa een waardenunie? Welke menselijke waarden zien we veranderen in Europa? En welke gevolgen heeft dat als we denken aan de hedendaagse politiek en bestuur? Socioloog Tim Reeskens, nationaal coördinator van de European Values Study, en ook Martijn Groenleer, hoogleraar bestuurskunde, laten hun licht erover schijnen.
Vast in je werk?
Wat zijn de negatieve gevolgen van ‘opgesloten zitten in je baan’? Merel Feenstra-Verschure zocht dit tot op de bodem uit voor haar promotie.
Oog voor mysterie
Waarom we oog moeten hebben en houden voor ‘mysterie’ om de vraag naar ‘het goede leven’ goed te kunnen stellen. Willem Marie Speelman sprak hierover onlangs zijn eerste toespraak uit als hoogleraar Franciscaanse Spiritualiteit, Theologie en Geschiedenis.
Hermans kijk
Wetenschapsfilosoof Herman de Regt spreekt een column uit.
Sprookjes, presentatie en strips
Daarnaast is er muziek van het duo Penny, bestaande uit Pau Li Liem (zang en piano) en Wytske Gratama (gitaar en zang). Ze schrijven liedjes onder meer geïnspireerd op de sprookjes van Hans Christian Andersen. Pau Li Liem is deelnemer van het talentenprogramma Music Hub Brabant.
Presentatie van de show is in handen van Richard Engelfriet en er zijn strips van Jeroen de Leijer.
De tafel van…
De naam De Tafel van Martinus verwijst naar Martinus Cobbenhagen (1893-1954), grondlegger van Tilburg University. Centraal in zijn idee van een universiteit staan het begrijpen van én het bijdragen aan de maatschappij.
Vorige edities van het programma zijn terug te kijken op de website van de universiteit.
Lees ook:
Tafel van Martinus: nieuw evenement waarmee TiU de show wil stelen?