Verloskundigenpraktijken Eva, de Vlinder en de Zon, Livive, de gynaecologen en kinderartsen van het ETZ én Lunavi Kraamzorg vormen vanaf de jaarwisseling het Moeder- en Kindcentrum, gevestigd in het ETZ, locatie Elisabeth. Voor spreekuren is het Moeder- en Kindcentrum te vinden op de drie locaties van het ETZ en op twaalf spreekuurlocaties in de wijk. Vanaf 2 januari is er één centraal loket dat 24/7 bereikbaar is voor alle zorgvragen voor moeders en kinderen tot achttien jaar.

In het nieuwe Moeder- en Kindcentrum (MKC) komt alle zorg bij elkaar. Zorg voor zwangere vrouwen, kraamvrouwen, pasgeborenen en kinderen tot 18 jaar. Alles onder één dak én vanuit de visie Family Centered and Integrated Care.

Dit betekent dat de wens van het gezin leidend is bij het aanbieden van zorg. Daarom blijft het gezin ook altijd bij elkaar. Moeder Milou vertelt: “Het voelde zo vertrouwd en zo vanzelfsprekend dat onze oudste zoon Tom de hele tijd bij ons bleef. Het was heel fijn dat dat kon.”

Nadat in januari 2016 de kinderafdelingen van het voormalig TweeSteden en St. Elisabeth Ziekenhuis zijn samengevoegd tot één kinderafdeling, zal deze afdeling in mei 2018 ook fysiek onderdeel worden van het MKC. Hierdoor wordt onder meer de samenwerking met de Moeder & kindafdeling versterkt.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Geen categorie

Bekijk ook

Gemeente en ETZ slaan handen ineen om Tilburg gezonder te maken

De gemeente Tilburg en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis gaan samenwerken om de zorgvraa…