Aanstaande zondag Glutenvrije Piet bij intocht Sinterklaas in Tilburg

Tilburg – Zondag 19 november is een spannend moment: Sinterklaas komt met zijn pieten weer aan in Tilburg. Omstreeks 11:30 uur vaart hij de Piushaven binnen. Vanaf 11.00 uur is er muziek aan de haven en zijn er al heel veel ontvangstpieten aanwezig. Alle kinderen zullen Sinterklaas welkom heten met het nieuwe enige echte Tilburgse Sinterklaaslied.

De intocht begint om 11:45 uur. De route loopt door de wijk Hoogvenne, het Pieter Vreedeplein, de Willem II-straat en via de Willem II-passage naar de Spoorzone, om rond 14.00 uur ten slotte aan te komen in de Wagenmakerij. Om 13:00 uur zal Sinterklaas met Amerigo pauzeren op het Pieter Vreedeplein, onder het genot van een leuk programma. Naast veel muziek en vermaak van een heleboel pieten kunnen kinderen vragen aan de Sint stellen. Omstreeks 14:00 uur wordt Sinterklaas ontvangen door de locoburgemeester in de Wagenmakerij. Hierna gaat het sinterklaasfeest verder tot ongeveer 17:00 uur.

Bijzonder dit jaar is dat Sinterklaas voor alle kinderen met een glutenallergie een speciale piet heeft meegenomen. Deze Glutenvrije Piet herken je aan het wit/groen vlaggetje met het logo van Glutenvrij.nl. Kinderen kunnen zelf een vlag maken. Op www.glutenvrij.nl kan je een tekening downloaden om zelf een vlag te maken, zodat Glutenvrije Piet jou kan herkennen.

Omroep Tilburg