Achthonderd horecabonnen voor ETZ

De cheque is niet alleen een cadeautje voor de thuiszorgmedewerkers, maar ook voor Tilburgse horeca. Het bedrag is namelijk gegeven in de vorm van cadeaubonnen. Deze kunnen worden ingewisseld bij lokale horecazaken.
WeCareNL overhandigde eerder al een cheque aan het ETZ | Foto: ETZ Fotografie/Maria van der Heyden

TILBURG – WeCareNL, het initiatief dat Tilburger Jordy Sweep opzette om zowel de horeca als het zorgpersoneel te steunen, is een groot succes. Robèrt van Beckhoven (o.a. bekend van Heel Holland Bakt) is inmiddels ambassadeur en bood afgelopen dinsdag het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) een cheque aan ter waarde van achthonderd horecabonnen.

Sweep bedacht WeCareNL nadat hij las over een pas gestarte horecaondernemer die nu kans liep zijn zaak te moeten sluiten. Toen hij ook de verslagen las van Jean-Luc Murk van het ETZ over de werkdruk waarmee het zorgpersoneel momenteel heeft te kampen besloot Sweep een actie op te zetten om allebei deze beroepsgroepen te hulp te schieten.

De overhandiging aan het ziekenhuispersoneel | Video: FilmMoment
‘Zorghelden’ uit eten op kosten van donateurs

Donateurs doneren geld dat wordt gebruikt om horecabonnen te kopen. Zo kunnen horecagelegenheden in deze tijd enige omzet genereren. Deze horecabonnen worden vervolgens uitgedeeld aan het zorgpersoneel als bedankje. Zo kunnen de ‘zorghelden’ na de crisis eens goed uit eten gaan op kosten van de donateurs.

Sweep is ontzettend enthousiast over het succes van de actie. “Van een initiatiefje waar je worstelt om de eerste €300 binnen te halen, naar een donatie van €20.000. Maar liefst 800 Brabantse zorgmedewerkers hebben we gisteren blij kunnen maken met een horecabon. Allemaal dankzij de hele toffe initiatiefgroep waar zoveel drive en saamhorigheid in zit! Dank allemaal voor jullie donaties, delen en aanspreken van bedrijven”, schrijft Sweep op zijn Facebookpagina.

Tom van Rooijen