Afval vanaf 2018 anders ingezameld in Gilze-Rijen

Gilze-Rijen – Per inwoner van Gilze en Rijen verdwijnt gemiddeld nog 129 kilogram afval in de verbrandingsoven. Van al dat afval kan 90% nog gebruikt worden voor het maken van nieuwe producten. Daarom wordt afval vanaf 2018 anders ingezameld.

De bedoeling is dat alle huishoudens van Gilze en Rijen in 2018 net zoals nu drie containers blijven gebruiken. Eén container voor GFT-afval (groente-, fruit- en tuinafval), één voor papier en één voor PMD-afval (plastic, metaal en drankkartons).

De grijze container wordt de container voor PMD-afval. Het legen van de GFT-container wordt gratis. Inwoners die nu een kleine grijze container van 140 liter hebben krijgen een container van 240 liter voor hun PMD-afval. Restafval brengen inwoners naar ondergrondse containers.

Die komen in de buurt op maximaal 250 meter loopafstand. Iedereen kan daarin 24 uur per dag en 7 dagen per week restafval stoppen.

De gemeente van Gilze en Rijen komt graag in contact met burgers die willen meedenken over de invoering van deze nieuwe manier van afvalinzameling. Geïnteresseerden kunnen zich melden via: andersinzamelen@gilzerijen.nl.

Omroep Tilburg