Tilburg, Oisterwijk – Bij een woningoverval aan de Baden Powelllaan in Tilburg is in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 januari een auto gestolen. Twee daders met een mes drongen er een woning binnen en eisten de sleutels van de Volkswagen Polo van de bewoners op. Het voertuig werd enkele uren later zwaarbeschadigd tegen een verkeerslicht in Oisterwijk teruggevonden. De vermoedelijke bijrijder, een 25-jarige Tilburger, werd daar aangehouden. De bestuurder is nog voortvluchtig. Vermoedelijk is er sprake van een conflict en zijn de daders bekenden van de bewoners.

Twee mannen met bedekte gezichten zijn die nacht tegen half een de bewuste woning aan de Baden Powelllaan binnengedrongen. Ze belden aan en vernielden een ruit van de voordeur. Een van de indringers had een steekvoorwerp in zijn handen. De bewoners moesten de sleutel van hun auto afgeven, waarna de overvallers daarmee wegreden.

De gestolen auto werd later die nacht op de Pannenschuurlaan in Oisterwijk zwaarbeschadigd tegen een verkeerslicht aangetroffen. Een 25-jarige Tilburger, volgens een getuige was hij de bijrijder, zat gewond op de grond. Hij werd meegenomen door een ambulance voor behandeling in het ziekenhuis. Daarna werd hij ingesloten in het cellencomplex. De bestuurder is nog voortvluchtig. De auto moest worden getakeld. De recherche stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Vacatures ContourdeTwern | week 34 2019

Vaak heeft ContourdeTwern – Steunpunt Vrijwilligerswerk mooie vacatures voor vrijwil…