Tilburg – Gemeente Tilburg heeft zeventigduizend euro vrijgemaakt om te besteden aan vergroening van schoolpleinen. Dit zou belangrijk zijn voor de lichamelijke en mentale gezondheid van jonge kinderen.

Basisschool ‘Don Sarto’ begon vorig jaar al met het vergroenen van hun schoolplein. Directeur Nikkie van Groenendaal stelt: “Voorheen hadden we alleen maar stenen hier, en dat lokt ander spel uit dan groene schoolpleinen. Tikkertje is veel interessanter geworden, omdat je overal op kan springen en er zijn meer verstopplekken gecreëerd.”

Het is niet alleen fijn spelen, maar bovendien goed voor de gezondheid. Tilburg is een ‘JOGG’-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht) en wil de conditie van jonge kinderen bevorderen. Een natuurrijke omgeving zorgt voor meer rust, aangename gevoelens en speelmogelijkheden, waardoor de mentale en lichamelijke conditie wordt bevorderd.

‘Don Sarto’ zou graag met de subsidie nog meer groen aan willen leggen. De kinderen bedachten al een aantal wilde ideeën, zoals een zwembad of een voetbalveld met echt gras.

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Bibliotheek Midden-Brabant deelt weer leescadeaus uit

Armoede en laaggeletterdheid gaan vaak hand in hand. Daarom gaat de Bibliotheek Midden-Bra…