Home Nieuws Algemeen Berkenpollenseizoen begint weer

Berkenpollenseizoen begint weer

Heb je hooikoorts? Dan moet je oppassen, want het berkenpollenseizoen begint volgende week. De berk verspreidt sterk allergeen pollen, en veroorzaakt de meeste allergische klachten.

In eerste instantie gaat het om enkele berken die pollen verspreiden, maar dit kan al klachten veroorzaken. De echte piek van het berkenpollenseizoen wordt in de tweede helft van april verwacht. Verschillende andere boomsoorten produceren al enige tijd licht tot matig allergeen pollen.

Het hooikoortsseizoen begint dit jaar later dan gebruikelijk, omdat de kou van februari en maart de bloei hebben vertraagd.

Dit weekend kunnen met een wind uit richtingen tussen zuid en oost pollen uit onze buurlanden worden aangevoerd. Aan zee steekt zondagmiddag een zeewind op, waardoor in het westen tijdelijk schone lucht binnenstroomt. Na het weekend waait de wind dagenlang uit het oosten tot noordoosten, waardoor pollen vanuit Duitsland worden aangevoerd.

Voor mensen die gevoelig zijn voor de berkenpollen is het verstandig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van medicijnen. Voor die mensen die niet zeker zijn of hun klachten in deze periode worden veroorzaakt door een allergie, kan het raadzaam zijn een bezoek aan de huisarts te brengen.

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Vacatures ContourdeTwern | week 29 2018

Regelmatig heeft ContourdeTwern vacatures voor uiteenlopende vrijwilligersfuncties. Bekijk…