Bestuur en vrijwilligers kinderboerderij Maria Goretti niet blij met huidige toekomstplannen

Een opknapbeurt is hard nodig, daar is iedereen het waarschijnlijk wel over eens. Maar het bestuur en de vrijwilligers van kinderboerderij Maria Goretti aan de Stedekestraat in Tilburg zijn niet gerust op de toekomst die de gemeente voor het gebied in petto heeft. Zelf ziet de stichting het al helemaal voor zich: Het terrein wordt…

Een opknapbeurt is hard nodig, daar is iedereen het waarschijnlijk wel over eens. Maar het bestuur en de vrijwilligers van kinderboerderij Maria Goretti aan de Stedekestraat in Tilburg zijn niet gerust op de toekomst die de gemeente voor het gebied in petto heeft.

Zelf ziet de stichting het al helemaal voor zich: Het terrein wordt opgeknapt en de kinderboerderij wordt een “milieu-educatief centrum”, waar voornamelijk kinderen kunnen leren over de natuur. De vrijwilligers voelen zich echter niet gehoord.

De gemeente wil een klankbordgroep maken waarbij bewoners en een vertegenwoordiging van de stichting mee kunnen denken over de toekomst. Toch is de kinderboerderij bang dat er niet naar ze geluisterd wordt. Oud zeer speelt daarin mee. Toen de aangrenzende moskee werd gebouwd, ging dat ten koste van een deel van de grond van de kinderboerderij en het bijbehorende buurtpark.

De grond is eigendom van de gemeente en de stichting maakt er gebruik van, maar is geen huurder. De kinderboerderij vreest dat er uiteindelijk niets mee overblijft van wat ze hebben opgebouwd. Volgens de stichting heeft de gemeente meerdere malen aangegeven dat de kinderboerderij kan blijven bestaan, maar het bestuur en de vrijwilligers vertrouwen er niet helemaal op.

Omroep Tilburg