HILVARENBEEK – Nu de scholen zijn gesloten en ook dagjes uit geen optie zijn, biedt de onderwijsafdeling van de Beekse Bergen uitkomst. Vanaf morgen publiceert zij tweemaal paar week een online biologieles die kinderen van de basisschool thuis kunnen volgen.

“Normaal geven wij hier les als scholen op schoolreisje komen. Nu dat geen optie is brengen wij het schoolreisje gewoon naar de leerlingen toe”, vertelt Kris Hekhuis. Hekhuis is de ranger die de komende tijd de biologielessen verzorgt. Elke dinsdag en donderdag wordt er een nieuwe les gepubliceerd op het YouTubekanaal en het Facebookaccount van de Beekse Bergen.

Ranger Kris Hekhuis monteert de eerste aflevering van de online les.
Zelf onderwerpen aandragen

“De lessen kunnen over van alles gaan, maar corona laten we buiten beschouwing. De lessen zijn echt bedoeld als afleiding”, vertelt Hekhuis. Kinderen mogen ook zelf onderwerpen aandragen. Via de reacties onder de video kunnen zij laten weten waarover zij graag les zouden krijgen. “Ik kan wel allerlei ideeën verzinnen, maar er zijn vast kinderen thuis die precies weten wat ze graag zouden willen leren”, aldus Hekhuis.

Wie echter denkt dat de video’s puur ter vermaak online staan komt bedrogen uit. Elke video is voorzien van werkbladen die aansluiten op de fase van het basisonderwijs waarin de leerlingen zich bevinden.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Goed nieuws voor safaripark Beekse Bergen, “Het is waarschijnlijk een jongetje”

HILVARENBEEK – Dit weekend is er een chimpanseetje geboren in de Beekse Bergen. Op zaterda…