Kaatsheuvel – De Bobsleebaan in de Efteling zal er over een tijdje niet meer staan. De attractie heeft bepaalde onderdelen nodig die niet meer geleverd kunnen worden. In 2020 zal een nieuwe achtbaan genaamd Max & Moritz de plek van de Bob innemen.

Al 34 jaar staat de Bob in de Efteling. De afgelopen tijd heeft de attractie veel te kampen gehad met storingen en is daardoor veel gesloten geweest. In september gaat de attractie weer open, maar niet voor lang. In september 2019 zal de Bob voorgoed sluiten, en plaatsmaken voor een nieuwe, kindvriendelijke achtbaan.

De nieuwe achtbaan, Max & Moritz, zal een dubbele achtbaan zijn voor de hele familie. Max & Moritz is een Duits geïllustreerd verhaal uit 1865, geschreven en getekend door Wilhelm Busch. Max & Moritz zijn twee kwajongens die hun dorp onveilig maken door het uithalen van streken waar de dorpsbewoners de dupe van worden. De Efteling laat in de attractie een vrije bewerking van het oorspronkelijke verhaal terugkomen; een vrolijke knipoog naar het verhaal over de twee kwajongens.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen