Home Nieuws Algemeen Brabanders houden carnaval graag Zuid-Nederlands feestje

Brabanders houden carnaval graag Zuid-Nederlands feestje

Tilburg – Carnaval is een Brabants feest, daar is het merendeel van de Brabanders het mee eens. Uit onderzoek van een website voor feestkleding blijkt dat 2.000 van de respondenten vinden dat het feest vooral onder de rivieren moet worden gevierd.

Brabanders houden van carnaval, het is echt een Brabants feest. Toch geeft zo’n 51% van de carnavalvierders aan dat ze het niet erg vinden als heel Nederland carnaval viert. Deze mening delen vooral jongeren van 20 jaar of jonger.

Zo startte een bierbrouwer onlangs de actie met #Carnavalvrij met als doel om van carnaval een officiële feestdag te maken. Maar niet alle Brabanders delen deze mening. Zo geeft 68% van de Brabanders aan dat carnaval een feest is dat hoort te worden gevierd onder de rivieren.

Carnaval is een gelegenheid bij uitstek om te feesten. Zo’n 90% van de Brabanders viert het feest uitgebreid. 37% van de feestvierders geeft aan dat feesten de beste manier is om carnaval te vieren.

Carnavalstradities leven het meest in Noord-Brabant en in Limburg. Zo vindt 14% van de Brabanders dat carnaval cultureel erfgoed is. 68% van de Brabanders bezoekt tijdens carnaval één of meerdere carnavalsoptochten, in Limburg is dit maar liefst 84%.

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Vacatures ContourdeTwern | week 34 2018

Regelmatig heeft ContourdeTwern vacatures voor uiteenlopende vrijwilligersfuncties. Bekijk…