TILBURG – Burgemeester Theo Weterings leeft mee met de mensen die direct getroffen zijn door het coronavirus. Dat doet hij in een bericht aan de Tilburgers, dat vrijdag op de website van de gemeente Tilburg is geplaatst. “Onze bruisende stad is deze dagen wat minder bruisend. Scholen, kroegen, sportclubs, restaurants en kantoren: ze zijn (grotendeels) leeg”, schrijft de burgemeester.

Daarnaast bedankt Weterings ook iedereen die zich tijdens de crisis inzet voor de mensen die getroffen worden. “De mensen in de zorg maar ook mensen die in het onderwijs of de kinderopvang werken, of in verzorgingstehuizen. Hen hebben we nu harder nodig dan ooit. Andere beroepsgroepen worden zelf getroffen door het virus: zij verliezen inkomsten omdat hun bedrijf moet sluiten of omdat medewerkers geen opvang hebben voor hun kinderen en daarom niet kunnen werken.”

Verantwoordelijkheid nemen

Ten slotte staat de burgemeester ook stil bij iedereen die zijn verantwoordelijkheid neemt, door thuis te blijven of door anderen te helpen. “Dat is wat mij als burgemeester eens te meer trots maakt op Tilburg en vooral op Tilburgers. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij en samen komen we hier doorheen.”

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Hoe ziet de samenleving er na corona uit?

Terwijl het coronavirus nog voortwoekert, slachtoffers eist, mensen aan huis bindt en orga…