Tilburg – De chauffeur uit Dongen die ervan verdacht werd in het Belgische Visé een demonstrant bij een ‘Gele Hesjes’-demonstratie te hebben doodgereden, is vrijgelaten op last van de onderzoeksrechter.

Bij de demonstratie werden vrachtwagens tegengehouden door demonstranten. Eén chauffeur was het daar niet mee eens en reed een van de demonstranten omver. De demonstrant kwam niet op tijd weg en belandde onder de vrachtwagen, waarna hij overleed.

De inmiddels gearriveerde politie vroeg aan de chauffeur om aan de kant stil te staan, maar deze reed vervolgens weg in de richting van de Nederlandse grens.

Vrijdagavond 11 januari werd gemeld dat de vrachtwagen op een parkeerterrein in de regio Tilburg was gevonden en dat een 56-jarige Nederlander was aangehouden. Inmiddels heeft het parket in België bepaald dat de aangehouden chauffeur niets met het doodrijden van de demonstrant te maken heeft. Daarop is de man, die nog in hechtenis van de Nederlandse politie was, vrijgelaten. De man is geen verdachte meer en heeft ook zijn vrachtwagen teruggekregen.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Politie onderzoekt mishandeling 16-jarige jongen in Westerpark

De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 16-jarige Tilburger in het Westerpa…