Tilburg – Het thema van de 91ste Dies Natalis, de geboortedag van Tilburg University, is interdisciplinariteit. Deze academische ceremonie vindt plaats in de aula van de universiteit op donderdag 15 november. Tijdens de plechtigheid zal een eredoctoraat worden uitgereikt aan de Amerikaanse Nobelprijswinnaar en econoom Lars Hansen. De Amerikaanse taal- en computerdeskundige Julia Hirschberg zal ook een eredoctoraat ontvangen.

Onze samenleving wordt geconfronteerd met complexe problemen, zoals de klimaatcrisis, inkomensongelijkheid, economische crises, massamigratie en de verwerking van big data. Die complexiteit vereist nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines, zowel in de wetenschap als in de praktijk. Interdisciplinariteit, het bijeenbrengen van verschillende benaderingen, levert meerwaarde op.

Daarover spreken allereerst rector magnificus prof. dr. Emile Aarts, hoogleraar arbeidsmarkt prof. dr. Ton Wilthagen, en hoogleraar theologie, prof. dr. Erik Borgman.

Daarna worden de eredoctoraten uitgereikt aan Nobelprijswinnaar Lars Hansen (University of Chicago, Chicago), die zal spreken over de verwevenheid van de financiële sector en de (reële) economie. Ook prof. dr. Julia Hirschberg (Columbia University, New York), die gespecialiseerd is op het gebied van taalkunde en computerwetenschappen, ontvangt een eredoctoraat.

De Dissertatieprijs wordt uitgereikt door de rector, hieraan is een beeldje en een geldprijs verbonden.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Aandacht voor eerlijke koffie gemaakt door slachtoffers Rwandese genocide

Tilburg – Op woensdag 10 april opent het Tilburgs-Rwandese koffiemerk ‘Het Bèkske’ een 100…