Tilburg – Het thema van de 91ste Dies Natalis, de geboortedag van Tilburg University, is interdisciplinariteit. Deze academische ceremonie vindt plaats in de aula van de universiteit op donderdag 15 november. Tijdens de plechtigheid zal een eredoctoraat worden uitgereikt aan de Amerikaanse Nobelprijswinnaar en econoom Lars Hansen. De Amerikaanse taal- en computerdeskundige Julia Hirschberg zal ook een eredoctoraat ontvangen.

Onze samenleving wordt geconfronteerd met complexe problemen, zoals de klimaatcrisis, inkomensongelijkheid, economische crises, massamigratie en de verwerking van big data. Die complexiteit vereist nauwe samenwerking tussen verschillende disciplines, zowel in de wetenschap als in de praktijk. Interdisciplinariteit, het bijeenbrengen van verschillende benaderingen, levert meerwaarde op.

Daarover spreken allereerst rector magnificus prof. dr. Emile Aarts, hoogleraar arbeidsmarkt prof. dr. Ton Wilthagen, en hoogleraar theologie, prof. dr. Erik Borgman.

Daarna worden de eredoctoraten uitgereikt aan Nobelprijswinnaar Lars Hansen (University of Chicago, Chicago), die zal spreken over de verwevenheid van de financiële sector en de (reële) economie. Ook prof. dr. Julia Hirschberg (Columbia University, New York), die gespecialiseerd is op het gebied van taalkunde en computerwetenschappen, ontvangt een eredoctoraat.

De Dissertatieprijs wordt uitgereikt door de rector, hieraan is een beeldje en een geldprijs verbonden.

Load More In Algemeen

Bekijk ook

De rode kater in het theater met Dikkie Dik & Ik

Hoe heerlijk zou het zijn om het leven te leiden van een kat. Je kunt op elk moment neerpl…