Home Nieuws Algemeen Dieven stelen van MS-patiënte

Dieven stelen van MS-patiënte

Tilburg – In kledingwinkel Mima Mode in ’t Goirke is het donatiepotje voor Stichting Sta Op gestolen waar vermoedelijk zo’n 200 euro in zat. “Een laffe actie”, aldus de eigenaar van de kledingwinkel tegen Omroep Brabant. “Mijn beste vriendin heeft MS. Ik was zo kwaad dat het gestolen was.” Stichting Sta Op zet zich in voor Willeke Kafoe, MS-patiënte en moeder van twee, die er kapot van is: “We hoorden vandaag dat we 30.000 euro binnen drie maanden nodig hebben, anders is het te laat.”

Willekes situatie zal alsmaar verslechteren tenzij ze stamceltherapie krijgt; krijgt ze die niet, dan heeft ze nog maar twee jaar te leven. Die therapie moet ze in Rusland krijgen, want in Nederland moet je kanker hebben om in aanmerking te komen voor een soortgelijke behandeling, terwijl het bewezen is dat deze MS-patiënten helpt. Nederlandse ziekenhuizen achten de therapie nog te experimenteel en daarom vergoedt de verzekering geen kosten van de behandeling.

De 32-jarige MS-patiënte voelt zich extra bestolen, niet alleen van het geld, maar ook van haar leven: “We zijn compleet verslagen, we hebben elke cent nodig anders hebben mijn meisjes straks geen mama meer.”

Load More In Algemeen

Bekijk ook

‘Politiek Gelul’ bij Bank15

Tilburg – Als je met zicht op de gemeenteraadsverkiezingen vragen hebt zoals ‘…