Berkel-Enschot – De douane, belastingsamenwerking West-Brabant, gemeente Tilburg en verschillende disciplines van de politie hebben donderdag 30 augustus hun handen ineengeslagen voor een grote integrale controle. De nadruk lag hierbij op mobiel banditisme.

Bij mobiel banditisme gaat het voornamelijk om rondtrekkende bendes die vermogenscriminaliteit plegen en in Nederland verblijven zonder vaste woon- of verblijfplaats. De opdrachtgever opereert vaak vanuit het buitenland. De bendes plegen delicten als plofkraken, inbraken en winkel- en autodiefstal.

De controle werd vanaf 15.00 uur gehouden aan de Koningsoordlaan. Al het verkeer dat over de Burgemeester Bechtweg reed, werd gescand. In totaal zijn bijna 10.000 kentekens gescand; bij 97 gevallen gaf het systeem een hit.

Enkele chauffeurs hadden nog boetes openstaan. Twee mannen hadden zelfs nog een gevangenisstraf ‘te goed’. Eén van 7 dagen en één van 29 dagen. Deze mannen mochten de straf meteen gaan uitzitten. In het kader van de cao-acties is er niet bekeurd voor verkeersovertredingen, behalve twee bekeuringen voor bestuurders die een kind in de auto hadden zitten dat niet op een fatsoenlijke wijze in een stoeltje of in de gordels zat.

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Bibliotheek Midden-Brabant deelt weer leescadeaus uit

Armoede en laaggeletterdheid gaan vaak hand in hand. Daarom gaat de Bibliotheek Midden-Bra…