Tilburg – De politie hield dinsdagmiddag 16 oktober op de Mina Krusemanweg twee mannen (34 en 35 jaar) uit Eindhoven aan, nadat er in de bestelauto waarin zij reden 400 liter amfetamine-afval werd aangetroffen. Een 42-jarige man uit Waddinxveen werd eveneens aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

De agenten controleerden rond 16.30 uur de bestuurder van de bestelauto. In eerste instantie beweerde de man dat hij geen rijbewijs kon overhandigen, maar gedurende het gesprek met de agent toonde hij dit ineens toch.

Het viel de politie op dat er een zeer penetrante geur in de auto hing. In de laadruimte van de wagen troffen zij 16 jerrycans aan met in ieder 25 liter aan vloeibare stoffen. Omdat het vermoeden bestond dat dit drugsafval betrof, werd een expert synthetische drugs ingeschakeld om de vloeistof te beoordelen.

Uit onderzoek bleek de vloeistof amfetamine-afval te zijn. Beide inzittenden zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De politie zag voor de controle dat een andere bestuurder contact had met deze verdachten. Ook dit voertuig werd aan een controle onderworpen. Hierin werden geen chemicaliën aangetroffen. De politie verdenkt de man wel van enige betrokkenheid bij de vondst en hield ook hem aan. Allen zitten vast voor verder onderzoek.

Drugsafval is erg gevaarlijk en bijzonder schadelijk voor mens, dier en natuur. De stoffen zijn zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig.

Als de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, leidt dit tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien. Naast de milieuschade en gezondheidsrisico’s kosten dumpingen van drugsafval de belastingbetaler handenvol geld.

Hebt u het vermoeden dat iemand zich bezig houdt met de productie van drugs en/of het lozen van drugsafval, neem dan contact op met de politie. U kunt ook anoniem uw tips geven via www.meldmisdaadanoniem.nl of hun telefoonnummer 0800 – 7000.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

PS2019: Wat te doen met het drugsafval in de natuur?

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen duikt Omroep Tilburg de provincie in. We…