Home Nieuws Algemeen Een Kruiket of Kruikenbal tijdens carnaval?

Een Kruiket of Kruikenbal tijdens carnaval?

Tilburg – Tijdens carnaval zullen de snacks Kruiket en Kruikenbal worden geïntroduceerd.

Tilburg kleurt weer groen en oranje tijdens carnaval in Kruikenstad. En daar hoort een lekkere snack bij om het te vieren. Een producent van snoep en snacks introduceert daarom de Kruiket en de Kruikenbal. De welbekende kroketten en bitterballen zullen omhuld zijn in een oranje-groen paneermiddel.

 

Koen de Jong, mede-eigenaar van de snackfabriek, laat weten: “We hebben geen targets berekend of doelen gesteld. Mijn broer Bart en ik vinden het als echte carnavalsgekken gewoon ontzettend leuk om de Kruiket en Kruikenbal op de markt te brengen”. De groen-oranje snacks zijn in het leven geroepen ter ere van de Prins.

 

Peer Remmers is oud-lid van de Raad van Elf en bedenker van de Kruiket. Hij vindt het dan ook heel gaaf dat de snacks worden geproduceerd. Ingewikkeld was het niet. De uitdaging lag hem vooral in het groene paneermiddel, zo is de goulashkroket oranje van kleur. Na een paar rondjes bellen is het gelukt om groen paneermiddel te krijgen via een leverancier en zullen de kroketten verkrijgbaar zijn tijdens carnaval.

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Vacatures ContourdeTwern | week 34 2018

Regelmatig heeft ContourdeTwern vacatures voor uiteenlopende vrijwilligersfuncties. Bekijk…