Vanaf 1 juli is het voor taxichauffeurs die vanaf taxistandplaatsen in Tilburg werken verplicht om een speciaal Tilburgs taxikeurmerk te hebben. Donderdag werden door wethouder Mario Jacobs (GL) de eerste serie keurmerken uitgereikt aan chauffeurs die met succes de procedure hebben doorlopen.

Deze chauffeurs kregen vandaag uit handen van wethouder Mario Jacobs (GL) de eerste taxikeurmerken | Foto: Tijmen Moelker

Om het keurmerk te mogen voeren, moeten de chauffeurs aan enkele voorwaarden voldoen. Zo ben je bij een chauffeur met het keurmerk verzekerd van een bonnetje, weigeren ze geen korte ritten, hebben ze goede kennis van de straten in de regio en hebben ze ook allemaal een reanimatiecursus gehad.

Het keurmerk is er mede op initiatief van de chauffeurs zelf gekomen. Ze waren het zat dat er, vooral tijdens grote evenementen, veel chauffeurs van buiten de stad kwamen die te hoge tarieven rekenden of weigerden om korte ritten te rijden. Eerder bestond er ook al een speciaal kermisvignet, maar het nieuwe keurmerk geldt het hele jaar door. De chauffeurs zonder keurmerk zijn dus vanaf 1 juli niet meer welkom op de taxistandplaatsen.

Taxichauffeurs die het tóch wagen om zonder keurmerk op een Tilburgse standplaats te gaan staan, riskeren volgens de wethouder een boete van 360 euro. Zowel Handhaving als de politie gaat controleren op de keurmerken.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Hoe ziet de samenleving er na corona uit?

Terwijl het coronavirus nog voortwoekert, slachtoffers eist, mensen aan huis bindt en orga…