TILBURG – Ruim 80 huishoudens in Tilburg zijn samen in één klap 700 zonnepanelen rijker. Wat opvalt? Je ziet bij geen van deze woningen de panelen op het dak liggen. De zonnepanelen liggen namelijk op het dak van de nieuwe stal van Boerderijwinkel De Walhoeve. Zaterdag 1 september zijn de panelen in gebruik genomen.

De nieuwe stierenstal van De Walhoeve ligt op de grens van Goirle en Tilburg, vandaar dat wethouders uit beide gemeenten waren uitgenodigd om de opening te verrichten.

De deelnemende huishoudens zijn aandeelhouders in een zogenaamd postcoderoosproject van de Energiefabriek. Alle huishoudens binnen een bepaald postcodegebied konden zich inschrijven voor het project.

De deelnemers doen mee omdat ze zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld omdat ze in een appartementencomplex wonen, er geen vergunning wordt verleend voor het plaatsen of omdat hun dak te weinig zonlicht ontvangt.

Deze huishoudens kunnen niet direct gebruik maken van de groene stroom. Er wordt bijgehouden hoeveel energie er per huishouden wordt opgewekt. Vervolgens kunnen de huishoudens een deel van de energiebelasting aftrekken.

Behalve het postcoderoosproject is Energiefabriek 013 momenteel ook bezig met een windmolenproject bij De Spinder.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Bouw Plan-T op Spoorzone van start

Maandag gaat de eerste paal de grond in van het nieuwe kantoorgebouw Plan-T op de Tilburgs…