Home Nieuws Algemeen ETZ heeft primeur in Nederland

ETZ heeft primeur in Nederland

Tilburg – De afdeling Radiologie heeft op locatie Elisabeth van het ETZ een nieuwe hightechkamer in gebruik genomen: de CombiDiagnost. In deze ruimte wordt algemene doorlichting gecombineerd met het maken van conventionele röntgenfoto’s.

Daarnaast wordt met een mix van geluid, kleur en beeld een rustige omgeving gecreëerd, die de patiënt afleiding biedt. De CombiDiagnostkamer is uitgerust met de sfeerinstallatie ‘Ambient Experience’ van Philips. De patiënt kan daardoor zelf de sfeer en kleur van de kamerverlichting kiezen.

Bovendien kan via een touchscreen een video of animatie worden geselecteerd die groot op de muur wordt geprojecteerd. Dit zorgt in combinatie met het bijpassende geluid voor aangename afleiding. Het bedieningsscherm hangt laag, zodat kinderen zelf hun keuze kunnen maken.

Deze kamer is de eerste van leverancier Philips in Nederland,” vertelt coördinerend teamleider Rob van Boxtel. “Het ETZ is daarom referentieziekenhuis: collega’s uit binnen- en buitenland komen naar Tilburg om de kamer te bekijken.”

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Cinemaatjes – Seizoen 1, aflevering 6