ETZ informeert Tilburgers via app over coronavirus

TILBURG – De app van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is aangevuld met het zogeheten ‘Corona Zorgpad’. Dit biedt mensen de kans om aan de hand van vragen snel een zelftest te doen. Ook bevat het zorgpad informatie over het virus en de manier van werken van het ETZ. In de app kan men ook een dagboek bijhouden van symptomen die mogelijk te maken hebben met corona. Zo houden patiënten dan zelf in de gaten of zij kans hebben om besmet te zijn.

De ETZ Behandelwijzer, zoals de naam van de app luidt, bestaat al jaren. De app is bedoeld om patiënten te helpen tijdens hun behandeling. Onder andere door het versturen van pushberichten.

De toevoeging van het Corona Zorgpad is gebeurd in nauwe samenwerking met professionals in de zorg. Jan-Luc Murk en Marvin Berrevoets van het ETZ zijn betrokken bij de inhoud van de app. “Groot voordeel van de app is voor ons dat die betrouwbare informatie van het RIVM bevat, maar ook gebruikers informeert over hoe het ETZ omgaat met deze situatie”, zegt woordvoerder Wim Pleunis.

De app is de afgelopen dagen honderden keren gedownload. Veel patiënten doen de sneltest en willen zo hun gezondheid in de gaten houden, zo blijkt uit de cijfers. Ook willen veel gebruikers algemene informatie over het coronavirus.

Tom van Rooijen