Frederik Theuwis is nieuwe directeur Hall of Fame

Op 1 maart begint Frederik Theuwis als nieuwe directeur van de Hall of Fame in Tilburg. Daarmee treedt Theuwis in de voetsporen van Mike Dobber, die een aantal weken geleden liet weten afscheid te nemen van het Tilburgse centrum voor urban sport & culture.

Theuwis was eerder onder andere werkzaam als organisatieadviseur voor verschillende non-profit en vrijwilligersorganisaties, gaf hij trainingen op het gebied van bedrijfskunde en psychologie en startte hij TEDxBreda en TEDxTilburg.

De nieuwe directeur krijgt gelijk een uitdagende opdracht voor zijn kiezen. Onder zijn leiding moet de organisatie nóg meer professionaliseren en gaat de huidige locatie verbouwen. Theuwis ziet de nieuwe fase met veel vertrouwen tegemoet. Daarover laat hij in een persbericht weten: “Centraal staat voor mij dat de eigenzinnigheid van de Hall beschermd blijft, terwijl we een solide en unieke plek innemen in het culturele veld van Tilburg.”

De Hall of Fame kreeg vorig jaar definitief de status van kernpodium C en organiseert in maart 2020 het Urban Playground 013 Festival en het daarbij horende NK Skateboarden. Buiten de concertzaal die in de Hall of Fame aanwezig is, beschikt de locatie ook over het Ladybird Skatepark, oefenruimtes voor bands en een patio waar workshops en filmavonden gegeven worden.

Mike Dobber is inmiddels aan de slag bij Dynamo in Eindhoven. Totdat Theuwis op 1 maart begint, zal bestuurslid Hans Dieteren als interim-directeur fungeren.

 

Pieter te Dorsthorst