Home Nieuws Algemeen Gebied Bakertand van Tilburg naar Goirle

Gebied Bakertand van Tilburg naar Goirle

Tilburg – Het gebied Bakertand hoort vanaf 1 januari 2018 bij het grondgebied van de gemeente Goirle. Dat zijn Tilburg en Goirle samen overeengekomen. Ze ondertekenden op 20 december een overeenkomst.

Wethouder Berend de Vries van Tilburg en burgemeester Mark van Stappershoef van Goirle waren daarbij aanwezig. Inmiddels zijn er andere inzichten en heeft Tilburg meer behoefte aan bedrijventerreinen voor grote productiebedrijven en distributiecentra. Daarvoor zijn inmiddels de bedrijventerreinen Zwaluwenbunders en Wijkevoort in ontwikkeling.

Dit bood ruimte om het gebied Bakertand van de gemeente Tilburg weer aan Goirle over te dragen. De provincie ging akkoord en beide gemeenten gingen in gesprek met elkaar over de voorwaarden, wat resulteerde in de samenwerkingsovereenkomst die nu is ondertekend. Burgemeester Mark van Stappershoef: “In het gebied kunnen 350 woningen gebouwd worden die stedenbouwkundig passen bij de wijk Boschkens.

Verder is onderdeel van de overeenkomst met Tilburg dat Goirle honderd extra woningen mag laten bouwen. Die zetten we in bij de ontwikkeling van de Zuidrand. Ook is het nu mogelijk om de recreatieve kansen rondom de Oostplas te benutten. Zo kan Goirle zich dankzij de Bakertand verder economisch ontwikkelen.”

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Hardlopende vrouw aangerand, politie zoekt getuigen

Tilburg – Een 26-jarige Tilburgse is maandag 13 augustus omstreeks 20.30 uur, tijden…