Gemeente gaat incident Stappegoor grondig evalueren

Tilburg – De gemeenteraad heeft maandag 12 november 2018 de ongeregeldheden van zaterdag 3 november jl. in Recreatiebad Stappegoor uitgebreid besproken. Burgemeester Weterings benadrukt dat het belangrijk is dat bezoekers van die avond alsnog een melding maken of aangifte doen bij de politie.

Tot nu toe is er nog te weinig informatie over het voorval beschikbaar, en daarom is er tijdens de raadsvergadering afgesproken om het grondig te laten onderzoeken. Er is afgesproken dat een uitgebreide evaluatie binnen drie maanden zal zijn afgerond.

De politie is druk bezig om alle camerabeelden van binnen en buiten het zwembad te bekijken en te beoordelen. Daarmee hoopt de politie daders te kunnen identificeren. Zodra het onderzoek van de beelden is afgerond, wordt de raad geïnformeerd over de bevindingen.

Jongeren die al een zwembadverbod hadden en toch in het zwembad aanwezig waren, kunnen worden vervolgd voor lokaalvredebreuk.

Zowel burgemeester Theo Weterings, sportwethouder Erik de Ridder als raadsleden benadrukten dat dit soort gedrag in de gemeente absoluut niet wordt getolereerd, en dat er daarom verdere stappen worden ondernomen.

Omroep Tilburg