GOIRLE – In de gemeente Goirle wordt momenteel een ‘huisartsenstraat’ ingericht. De straat heeft de naam ‘Ingang C’ gekregen en is bedoeld voor patiënten die vermoedelijk besmet zijn met het coronavirus. Huisartsen kunnen hun eigen patiënten doorverwijzen naar deze speciale faciliteit, waar het risico op besmetting van de omgeving en het medisch personeel zo klein mogelijk is.

Op het parkeerterrein van voetbalvereniging VOAB wordt hard gewerkt om de huisartsenstraat in orde te maken zodat deze aanstaande vrijdag kan openen. In de huisartsenstraat blijven patiënten zoveel mogelijk in de auto zitten. Zo wordt fysiek contact met artsen en assistenten tot een minimum beperkt en daarmee de kans op besmetting verkleind.

Praktijkmanager Robert van Ellenbroek benadrukt dat het geen coronatestcentrum is. “Je kan hier alleen langskomen met een doorverwijzing van je eigen huisarts. Een aantal huisartsen uit Goirle zal hier werkzaam zijn, zo worden mogelijke besmette inwoners van Goirle zoveel mogelijk op één plek gecentreerd.”

Voor het parkeerterrein van VOAB is niet zomaar gekozen. “We hebben gezocht naar een plaats die goed bereikbaar is, maar niet midden in een woonwijk ligt. Allemaal om de kans op overdragen van het virus zo klein mogelijk te houden”, aldus Ellenbroek.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Opvang van dak- en thuislozen in voormalige kazerne nu al uitgebreid

TILBURG – De opvang van dak- en thuislozen in de voormalige Koning Willem II kazerne…