Gemeente Tilburg laat inwoners meedenken over avondverlichting

Straatverlichting | Foto: Pexels.com

TILBURG – “De gemeente wil Tilburg in de avond beter tot haar recht laten komen”, zo laat de gemeente door middel van een online verklaring weten. De gemeente onderzoekt samen met ondernemers en inwoners hoe zogeheten avondverlichting hierbij kan helpen.

“Overdag is duidelijk te zien dat de stad in beweging is”, verklaart de gemeente. Deze beweging ziet de gemeente ook graag terug in de avonduren. De gemeente is ervan overtuigd dat dit het best te bewerkstelligen is door dit grootschalig aan te pakken, in overleg met inwoners en ondernemers. “Als iedereen verlicht is valt niemand meer op.”

De gemeente zet in op verwondering, verleiding, herkenning en verrassing. Dit moet worden bereikt door middel van verlichting op verschillende niveaus, maar ook juist door het behoud van donkerte.

Het centrum is opgedeeld in zeven deelgebieden waarvoor verschillende plannen moeten worden gemaakt. Eén van deze deelgebieden is het Dwaalgebied. Hier kijken ondernemers, lokale eigenaren en de gemeente onder andere naar een plan voor de vijfsprong bij café De Spaarbank.

Tom van Rooijen