Home Nieuws Algemeen Gemeente verwijdert illegale vaartuigen in Piushaven

Gemeente verwijdert illegale vaartuigen in Piushaven

Tilburg – De gemeente Tilburg start een handhavingstraject in en rondom de Piushaven. Het traject richt zich op alle vaartuigen die er zonder ligplaatsvergunning liggen.

Het traject houdt in dat alle vaartuigen die zonder ligplaatsvergunning in de Piushaven liggen uit de haven verwijderd moeten worden voor 14 juni.

Er is een flinke toename van het aantal boten dat illegaal in de museumhaven ligt. Deze boten, vooral roeiboten, liggen nu in de struiken afgemeerd en met een kettingslot aan bomen vastgemaakt.

Boten die na 14 juni nog in het water liggen worden verwijderd door de gemeente. De kosten hiervan worden verhaald op de eigenaren van deze boten.

De Piushaven heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een bruisend gebied. De activiteiten, horeca en winkels zorgen ervoor dat bezoekers blijven komen. Ook op het water is het in de zomerperiode druk.

Een ligplaatsvergunning kan alleen verstrekt worden aan een woonboot. Passanten en eigenaren van plezierboten mogen hun vaartuig tegen betaling afmeren in de passantenhaven.

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Hardlopende vrouw aangerand, politie zoekt getuigen

Tilburg – Een 26-jarige Tilburgse is maandag 13 augustus omstreeks 20.30 uur, tijden…