Gemeente wil hangplek Reigerstraat, manager Etenstijd vreest overlast

Tilburg – De gemeente Tilburg heeft plannen om een container voor jongeren te plaatsen in het park tussen de Reigerstraat en de Ringbaan-Zuid.

De ontmoetingsplek voor jongeren (JOP) is bedoeld om jongeren een vaste ontmoetingsplek te bieden in het park. De container staat dan op openbaar terrein, dus zullen er de normale wetten en regels gelden. Het is de bedoeling dat de politie en jongerenwerk geregeld in gesprek zullen gaan met de jongeren die de hangplek bezoeken. Echter is nog niet iedereen op de hoogte gesteld. Manager Peter Santegoets van het naastgelegen restaurant Etenstijd wist nog van niets. Hij vertelde dat hij het geen goed idee vindt. Op zijn parkeerterrein hangen nu al regelmatig veel jongeren rond, en hij is bang dat de komst van een hangplek alleen nog maar meer overlast zal geven.

 

In gesprek met de buurt 

De gemeente Tilburg wil graag in gesprek gaan met met de bewoners in de omgeving om van dit project een succes te maken. Vanavond 9 maart is er van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond in wijkcentrum Spijkerbeemden aan de Don Sartostraat.

Omroep Tilburg