Tilburg – Een zwarte Seat Leon kwam maandagochtend 26 november op de Burgemeester Letschertweg frontaal in aanraking met een bestelbus. Een 29-jarige man uit Polen overleed. De politie is op zoek naar getuigen die de auto eerder hebben zien rijden en getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren.

De personenauto met vier inzittenden uit Polen (19, 27, 28 en 29 jaar) reed rond 5.45 uur komende uit de richting van de Burgemeester Bechtweg richting de Burgemeester Letschertweg. Door een nog onbekende reden kwam het voertuig hier op de andere weghelft terecht. Vervolgens reed de 19-jarige bestuurster frontaal tegen een bestelbus. Meerdere hulpdiensten werden ingeschakeld en kwamen naar de locatie. Hierbij werd voor het onderzoek de weg in zijn geheel afgesloten voor het verkeer.

De bestuurder van de bestelbus, een 43-jarige Tilburger, en drie inzittenden van de auto raakten gewond. Twee van hen moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijder van de personenauto bleek overleden.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zoals bij alle aanrijdingen is er bij de 19-jarige Poolse bestuurster onderzoek gedaan naar mogelijk alcoholgebruik. Het Nederlands Forensisch Instituut zal het afgenomen bloed onderzoeken.

De politie is op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren, maar ook mensen die de zwarte Seat Leon, voorzien van een Nederlands kenteken, kort voor het ongeval hebben zien rijden. Vermoedelijk reden zij tussen 5.00 uur en 5.45 uur vanuit Waalwijk via Tilburg-Noord over de Burgemeester Letschertweg richting Dongen. Heeft u de zwarte Seat Leon eerder die maandag zien rijden of bent u getuige van het ongeval? Bel dan 0900-8844 of app het WhatsApp-nummer 06-1220 7006.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Tilburg – Bij de aanhouding van drie verdachten heeft een agent zondag als waarschuw…