Home Nieuws Algemeen Herontwikkeling winkelcentrum Paletplein

Herontwikkeling winkelcentrum Paletplein

Tilburg – Winkelcentrum Paletplein gaat op de schop. Een aantal winkelpanden wordt gesloopt en er komen vier nieuwe panden. Het parkeerterrein wordt opnieuw ingericht en de overkapping van het winkelcentrum verdwijnt.

Supermarktketen Aldi krijgt een nieuwe vestiging in het winkelcentrum. De sloop van de winkelpanden start 1 juni. De bouw van de nieuwe winkels start daarna. Dan wordt ook het parkeerterrein opnieuw ingericht. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de nieuwe winkels nog voor de jaarwisseling 2017 open.

Meer bezoekers
Door onder meer de overkapping weg te halen, wordt de sfeer van het winkelcentrum opener. Naar verwachting zal de nieuwe supermarkt meer bezoekers trekken, en dat is ook gunstig voor de andere winkels in het winkelcentrum.

Actieve rol
De herontwikkeling van winkelcentrum Paletplein is een samenwerking tussen de Coöperatieve Vereniging van eigenaren in het winkelcentrum Wandelbos (CVvE) en de gemeente. De CVvE had de gemeente eerder gevraagd een actieve rol te spelen bij de sloop, de grondoverdrachten en de inrichting van het openbaar gebied. In december 2016 besloot de gemeente een actieve rol in de grondexploitatie te nemen en hiervoor het benodigde krediet beschikbaar te stellen.  

De afspraken zijn uitgewerkt tot een samenwerkingsovereenkomst met de bijbehorende aankoop- en verkoopovereenkomsten met de verschillende ondernemers in het winkelcentrum. Alle partijen hebben de overeenkomsten ondertekend.

Bron: Gemeente Tilburg

Load More In Algemeen

Bekijk ook

TOP Week verwelkomt nieuwe studenten op toplocaties

Tilburg – TOP Week staat weer om de hoek: de jaarlijkse introductieweek voor nieuwe …