Tilburg – Donderdag 11 oktober wordt op verschillende locaties in Tilburg de regenboogvlag gehesen voor Coming Out Dag. Op deze dag wordt internationaal aandacht besteed aan het moment waarop homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders uitkomen voor hun seksuele voorkeur.

Dit jaar doen verschillende Tilburgse organisaties en instellingen mee aan Coming Out Dag. U bent van harte uitgenodigd om bij een van de vlagceremonies aanwezig te zijn, en wel op donderdag 11 oktober vanaf 8.30 uur op de eerste locatie Station88, Burg. Brokxlaan 12, en daarna op verschillende andere locaties in de stad (zie programma).

Wethouder Emancipatie en integratie, Erik de Ridder, start de dag door in het bijzijn van (sociale) raadsleden en andere aanwezigen bij Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie, de regenboogvlag te hijsen en enkele woorden te spreken. Door het hijsen van de regenboogvlag wordt zichtbaar dat in Tilburg iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort.

Programma: 8.30 uur Station88, Burg. Brokxlaan 12; 9.00 uur Campus Stappegoor, Fontys Hogescholen, Prof. Goossenslaan 1; 9.30 uur Tilburg University, Warandelaan 2; 10.10 uur Koning Willem 11-stadion, Goirleseweg 34; 10.50 uur Stadskantoor 6, Spoorlaan 181; 11.30 uur Bibliotheek Midden-Brabant, Koningsplein 10 (onder voorbehoud); 13.00 uur ContourdeTwern, Spoorlaan 444 (onder voorbehoud); 17.00 uur Hockeyclub Tilburg, Bredaseweg 446.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen