Home Nieuws Algemeen ID-bewijs (uit)lenen is strafbaar, gemeente maakt zich zorgen

ID-bewijs (uit)lenen is strafbaar, gemeente maakt zich zorgen

Tilburg – De gemeente Tilburg maakt zich zorgen over jongeren die gebruikmaken van een vals ID-bewijs of hun ID-bewijs uitlenen. De campagne ‘FAKE I.D.’ gaat jongeren erop wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben.

Heel veel jongeren zijn zich er niet van bewust, dat ze een strafbaar feit plegen als ze een ID-bewijs van iemand anders gebruiken, en/of sommigen zijn zich er niet van bewust wat voor verstrekkende gevolgen dit kan hebben. Ook als je je eigen ID-bewijs uitleent aan iemand anders, is dit strafbaar met alle gevolgen van dien.

Wie gesnapt wordt, krijgt een strafblad. Ook levert het problemen op rond het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), die nodig is voor stage of baan. De jongere kan daarnaast voorlopig geen paspoort krijgen, wat op vakantie gaan een stuk lastiger maakt. Bovendien is de boete niet mals: 370 euro. De boodschap is helder: ID (uit)lenen is strafbaar.

De beveiligers van Prohost Security en de leiding van café Chupitos op de Heuvel melden: “Wij zijn blij met de campagne, omdat de jongeren op deze manier zich ervan bewust worden dat ze een strafbaar feit plegen.

Vaak hebben ouders en jongeren geen idee van de consequenties en zijn ze niet op de hoogte van de wetgeving omtrent dit onderwerp. Vandaar dat de campagne FAKE I.D. in het leven is geroepen; om voor te lichten maar ook om te waarschuwen.

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Rockacademie trakteert publiek op showcaseavond

Op donderdag 4 oktober viert Fontys Rockacademie feest in de Studiozaal van Theaters Tilbu…