Tilburg – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn partij heeft Marcel van den Hoven het fractievoorzitterschap van de Tilburgse CDA-fractie overgedragen aan Ineke Couwenberg.

Van den Hoven doet dit stapje terug om ruimte te bieden aan vernieuwing binnen de fractie en om tijd en ruimte te krijgen vanwege het aangaan van een nieuwe uitdaging in zijn werk als bestuurder van een scholenstichting in Schijndel en een op handen zijnde verhuizing in de privésfeer.

Ineke Couwenberg kwam vorige periode als commissielid bij de fractie en startte begin dit jaar als raadslid. Ze combineert dit met een baan als marktmanager bij een accountantsbureau. Ze woont bijna vijfentwintig jaar in Tilburg, na haar studie agrarische economie aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen.

Ineke heeft de afgelopen maanden het dilemma van de politiek ervaren: “Aan de ene kant wil je zo goed mogelijk je werk doen in het gemeentehuis. Maar politiek word je niet beoordeeld op een goede bijdrage in de gemeenteraad. Een goede oplossing die vaak een compromis is, levert meestal geen stemmen op. Daar moeten we dus zoeken naar een goede middenweg, hoe we én goed ons werk kunnen doen, én zorgen voor voldoende stemmen. Ik heb zin in de samenwerking met de andere fractievoorzitters. Tijdens de onderhandelingen heb ik daaraan al mogen proeven en de afgelopen maanden heb ik samen met Marcel meegedraaid.”

Van den Hoven: “Het is goed om binnen de fractie de rollen opnieuw te verdelen. Na acht jaar fractievoorzitterschap en met een aantal tijdrovende ontwikkelingen op gebied van werk en privé in het verschiet, is dit een goede keuze. En door dit moment te kiezen, is er tijd en ruimte om mijn kennis en kunde over te kunnen dragen.”

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

PODCAST: Raad & Daad – Seizoen 1, aflevering 17 – Ineke Couwenberg

RAAD & DAAD Raad & Daad – Seizoen 1, aflevering 17 In Raad & Daad ontvangt …