Tilburg – Stichting Peerke Donders nodigt iedereen uit om een persoon of organisatie uit het gebied 013 (dus Tilburg en omliggende dorpen) aan te dragen voor nominatie voor de titel Gouwe Peerke 2019.

Zoals elk jaar staat er een thema centraal. In 2019 is het thema ‘de gevangene bezoeken’. Voorzitter Aziza Aboulkacem: “Dit thema is breed interpreteerbaar, van mooie initiatieven gericht op gedetineerden of rehabilitatieprojecten, of meer figuurlijk, hulp, activiteiten of programma’s voor mensen die op welke manier dan ook gevangen zitten, bijvoorbeeld in een situatie of een ziekte.

Alle input is welkom en zal door de jury zorgvuldig worden beoordeeld. Uiteindelijk nomineren ze drie kandidaten voor de titel. Het Gouwe Peerke wordt sinds 2010 jaarlijks uitgereikt en is een initiatief van de Stichting Peerke Donders. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk met de titel beloond.

Draagt u iemand, een organisatie of een goed doel binnen het thema ‘de gevangene bezoeken’ een warm hart toe? Stuur dan een e-mail naar gouwepeerke@live.nl met eventueel een toelichting.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Zilver voor Erik de Ridder

De heer drs. E. (Erik) de Ridder krijgt de Zilveren Legpenning van Tilburg. De stad toont …