Tilburg – Agenten grepen in bij huiselijk geweld. Dat gebeurde zaterdag 17 december 2016. De verdachte (42) werd gearresteerd en kreeg een tijdelijk huisverbod opgelegd.

Het geweld vond plaats in een woning in de wijk Reeshof-West. Een van de aanwezige kinderen belde in paniek de politie om te vertellen dat de moeder mishandeld werd door de vader. Agenten troffen in de woning, naast het echtpaar, drie minderjarige kinderen aan. De kinderen waren getuige geweest van de ruzie en mishandeling. De 34-jarige moeder had verwondingen aan haar achterhoofd en been, maar wilde geen aangifte doen.

Huisverbod
De politie vond de zaak dermate ernstig dat de geweldpleger werd opgepakt, ondanks het feit dat de echtgenote geen aangifte deed. De 42-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg naast een proces-verbaal ook een huisverbod opgelegd. Zo’n huisverbod wordt namens de burgemeester opgelegd en is bedoeld als afkoelingsperiode en om rust te creëren voor de gezinsleden, terwijl hulpverleningsinstanties aan de slag gaan met de zaak. De verdachte mag de komende tien dagen geen contact opnemen met zijn vrouw en kinderen. Daarnaast mag hij zich gedurende die tijd niet bevinden in of in de directe nabijheid van de woning van het gezin.

Huiselijk geweld
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Bibliotheek viert Kinderboekenweek met vol programma

De Bibliotheek Midden-Brabant viert de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober weer extra me…