In aanloop naar de landelijke Week tegen Eenzaamheid heeft ContourdeTwern een middag tegen eenzaamheid georganiseerd die zondag 2 oktober in Wijkcentrum Heyhoef (Kerkenbosplaats 1) open staat voor alle inwoners van Tilburg Reeshof/West.

Positieve actie
Door het hele land organiseren honderden organisaties en vrijwilligers Kom erbij-activiteiten waar mensen nieuwe sociale contacten kunnen opdoen en bestaande contacten kunnen versterken. En dan specifiek mensen die te maken hebben met eenzaamheid of voor wie eenzaamheid op de loer ligt. ContourdeTwern heeft het initiatief genomen om deze activiteit te organiseren omdat zij zich inzet voor de strijd tegen eenzaamheid. Want “Iedereen telt mee, Iedereen doet mee”. Met deze positieve actie wil ContourdeTwern aandacht vragen voor het grote probleem van eenzaamheid.

Programma
Wijkwethouder Hans Kokke zal de opening verrichten waarna bezoekers kunnen deelnemen aan workshops, een quiz, dialoogtafel of op interactieve wijze kunnen kennismaken met de diensten van organisaties. Het is raadzaam om je vooraf aan te melden voor de workshops of dialoogtafel. De deelname aan de activiteiten is gratis. Voor een kopje koffie en thee inclusief hapjes later op de middag wordt gezorgd. Een programmaboekje wordt bij binnenkomst uitgedeeld.

Workshop 1
Wat is eenzaamheid en wat doe je er aan? Door Egi Pellemans van Coalitie Erbij.

Workshop 2
Netwerkcoaching. Hoe zorg je voor netwerkversterking? Door Brenda Dreesen, Coördinator vrijwilligers Informele Zorg van ContourdeTwern.

Workshop 3
Achter de geraniums uit! Interactieve workshop door Aniëla Govaarts, zelfstandig ondernemer met 25 jaar ervaring in de ouderenzorg.

Dialoogtafel
Ga in gesprek over het thema eenzaamheid. Door Julia van de Griendt van Tilburg in Dialoog.

Ideeën
Eenzaamheid ga je samen tegen. Heb jij goede ideeën? Wil jij meepraten over de aanpak van eenzaamheid? Wil jij je inzetten tegen eenzaamheid? Of wil je juist advies over een specifieke situatie? Kom dan vooral langs!

Aanmelden
Wil je je aanmelden voor een workshop of de dialoogtafel? Dat kan door een e-mail te sturen naar: sjefvanderklein@contourdetwern.nl of bel naar tel: 013-5728383.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Vacatures ContourdeTwern | week 29 2019

Vaak heeft ContourdeTwern mooie vacatures voor vrijwilligers. Bekijk dus hier de lijst van…