Tilburg – Vanaf donderdag 16 mei zullen organisaties in de regio de krachten bundelen tegen financieel misbruik van ouderen. Als Tilburgse alliantie die professioneel betrokken is bij ouderen, neemt het netwerk het voortouw om ouderen financieel weerbaar te maken. En om misbruik eerder te signaleren.

Door samenwerking willen de organisaties professionals bewust maken over financieel misbruik van ouderen. Ook gaan ze kennis, expertise en ervaringen makkelijker met elkaar uitwisselen. Het verbinden van de mensen in het werkveld moet ervoor zorgen dat ze misbruik eerder gaan herkennen.  Daarnaast wil de alliantie ook ouderen gaan helpen om hun zaken zodanig te regelen, dat de kans op uitbuiting afneemt.

Deelnemers aan Alliantie Tilburg

De alliantie bestaat al met al uit ABN AMRO Bank, Daamen de Kort van Tuijl Notarissen, Politie Zeeland-West-Brabant en Rabobank. Maar ook uit Veilig Thuis Midden Brabant, De Wever, Willems & Smeets Notarissen en 013 Bewindvoering en Budgetbeheer.

Bijeenkomst Financieel Misbruik

Op 16 mei zal er een kick-off zijn voor organisaties die zich inzetten voor ouderen in Tilburg. Dan kunnen de partijen dus met elkaar kennis maken en zullen ze een casus bespreken. De bijeenkomst is bij Rabobank Tilburg aan de Spoorlaan 300. Die begint om 14:15 uur en zal om 16:00 uur eindigen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar tilburg@lokalealliantie.nl .

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Gemeente en ETZ slaan handen ineen om Tilburg gezonder te maken

De gemeente Tilburg en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis gaan samenwerken om de zorgvraa…