Tilburg – Tijdens een verkeerscontrole op de Tilburgse Cityring is dinsdagmiddag een man op de bon geslingerd, omdat hij op de Paleisring een zak met broodjes uit zijn autoraam slingerde. Op navraag van agenten verklaarde de man zich te ergeren aan de rommel die zijn vriendin had achtergelaten in de auto.

Natuurlijk stond de politie niet op de Cityring om specifiek te controleren op laagvliegende deegwaren. Er werd met name gecontroleerd op snelheid en het naleven van de verkeersregels. Zo kreeg een bestuurder een prent van 215 euro nadat hij met ruim 70 kilometer per uur over de Cityring scheurde, en hielden 11 chauffeurs tijdens het rijden een mobiele telefoon vast. Dat leverde hen een bekeuring van 240 euro op.

De politie controleert regelmatig op de Cityring, naar aanleiding van verschillende ernstige incidenten die er hebben plaatsgevonden. Ook wordt er momenteel op verschillende delen van de ring geëxperimenteerd met verkeersmaatregelen die de verkeerssituatie veiliger zouden moeten maken.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Brug Oisterwijksebaan tijdelijk afgesloten wegens werkzaamheden

Vanaf komende zaterdag zal de brug bij de Oisterwijksebaan een maand gesloten zijn voor al…