Meedenkers gezocht voor Omgevingsplan Noordhoek

Tilburg – De gemeente Tilburg nodigt u uit om mee te denken over de toekomst van de wijk Noordhoek. Wat worden hier de regels over natuur, gebouwen, water, bodem, lucht, auto/ fietsverkeer en monumenten?

Omgevingsplan Noordhoek is door het college gekozen als pilotgebied voor de Omgevingswet. Hier wordt komende twee jaar geoefend met het maken van een omgevingsplan. In zo’n plan staat wat in de wijk mag en niet mag als het gaat om de fysieke leefomgeving.

De gemeente maakt het omgevingsplan samen met de wijk. Zo komen verschillende perspectieven, kennis en creativiteit direct bij elkaar. Dat is goed voor de kwaliteit van het omgevingsplan. De raad stelt het omgevingsplan uiteindelijk vast.

De Omgevingswet gaat in 2021 in. In de periode tot 2021 kunnen gemeenten al oefenen met het opstellen van een omgevingsplan in de geest van de nieuwe wet.

Noordhoek is de eerste Tilburgse wijk waar een omgevingsplan wordt gemaakt. Het omgevingsplan komt in de plaats van het huidige bestemmingsplan. Denkt u mee? U bent hartelijk welkom op de eerste bijeenkomst met wijkbewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen:

Wijkcentrum In De Boomtak, Boomstraat 81 | do 13 december van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur

Op 13 december wordt overlegd: hoe de pilot wordt aangepakt, wat dat voor u inhoudt, en hoe u de komende twee jaar mee zou willen en kunnen denken.

U kunt zich voor deze avond opgeven door een mailtje te sturen naar omgevingswet@tilburg.nl. Na de bijeenkomst kunt u zich definitief aanmelden.

Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met projectleider Sander Pasmans van de gemeente. Hij is tijdens werkdagen bereikbaar via telefoonnummer 013 542 93 91 en per e-mail sander.pasmans@tilburg.nl.

Omroep Tilburg