Home Nieuws Algemeen Nieuw Tilburgs college met partijloze wethouder

Nieuw Tilburgs college met partijloze wethouder

Tilburg – Woensdag is bekend geworden dat naast zittende wethouders Berend de Vries, Marcelle Hendrickx (beiden D66), Mario Jacobs (GL), Erik de Ridder (CDA), ook Oscar Dusschooten (VVD) en de partijloze Esmah Lahlah deel gaan uitmaken van het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders.

Al eerder was bekend dat het nieuwe college niet vijf, maar zes wethouders zou krijgen. Met Lahlah, docent Slachtofferwetenschap aan Tilburg University, is dus een verrassende keuze gemaakt om een partijloze wethouder toe te voegen aan het geheel.

Lahlah zal als wethouder het sociale domein onder haar hoede gaan nemen, een portefeuille die voorheen grotendeels onder de verantwoordelijkheid van Hans Kokke (SP) viel. Kokke maakte eerder al bekend de politiek te gaan verlaten.

Donderdagavond 14 juni zal het nieuwe bestuursakkoord worden gepresenteerd in het onlangs geopende VerHalenHuis aan het Wagnerplein 4 in Tilburg Noord. Op 18 juni volgt de bespreking tijdens een extra raadsvergadering, waarna de wethouders zullen worden geïnstalleerd.

Foto: Beeldveld Fotografie

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Mag Ik Wat Vragen? – Wat staat er tijdens Kerst op het menu?