Home Nieuws Algemeen Nieuwe roltrap en overkapping stalling Heuvel

Nieuwe roltrap en overkapping stalling Heuvel

Tilburg – De fietsenstalling onder de Heuvel krijgt nieuwe rolpaden en een nieuwe roltrap. Om de trap en de rolpaden te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden komt er een glazen overkapping. De huidige rolpaden en roltrap zijn 22 jaar oud en zijn vaak kapot. De gemeente wil het bezoeken van de binnenstad op de fiets stimuleren en goede voorzieningen als fietsenstallingen zijn daarvoor onmisbaar.

De overkapping is ontworpen door bureau Franken uit Eindhoven. Rolpaden zijn voortdurend bewegende banden die zijn ontworpen om passagiers of goederen horizontaal of een helling op te vervoeren.

Wethouder Hans Kokke: “De fietsenkelder op de Heuvel wordt erg goed gebruikt. Maar de rolpaden zijn toe aan een upgrade. Ze hebben geen enkele bescherming tegen regen of sneeuw en door al dat extra vocht staan de paden en roltrap regelmatig stil.

De glazen overkappingen zijn niet alleen echte eyecatchers, maar zorgen ook voor noodzakelijke beschutting en dus minder storingen.”

De werkzaamheden aan de fietsenstalling starten na de kermis en duren hooguit vier maanden. De fietsenstalling is tijdens de werkzaamheden op diverse momenten gesloten. Er komt een tijdelijke (beheerde) fietsenstalling op het parkeerterrein bij het tankstation aan de Spoorlaan.

fotocredit: Angelique Cornelissen

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Vacatures ContourdeTwern | week 29 2018

Regelmatig heeft ContourdeTwern vacatures voor uiteenlopende vrijwilligersfuncties. Bekijk…