Tilburg – Een 17-jarige jongen is vrijdagavond 30 november door burgers aangehouden. Hij zou kort daarvoor met twee anderen een cafetaria hebben overvallen.

Op die vrijdag kwamen er om 19.05 uur bij het Operationeel Centrum verschillende telefoontjes binnen. Een cafetaria aan de Leenherenstraat zou zijn overvallen. Drie daders waren gevlucht, maar één van hen zou door omstanders zijn aangehouden.

Verschillende surveillance-eenheden werden naar de cafetaria gestuurd. In de omgeving, de Groenstraat, troffen ze enkele buurtbewoners die een verdachte aan hadden gehouden. Deze verdachte, 17 jaar uit Weelde (B), is naar het bureau gebracht.

De aangifte werd opgenomen: drie jongens met bivakmutsen en een mes waren de cafetaria binnengekomen en hadden geroepen dat het een overval was. Het personeel liet zich echter niet onbetuigd en maakte veel herrie. Het drietal sloeg zonder buit op de vlucht.

Enkele klanten en anderen achtervolgden het groepje en zo kon één van de verdachten worden aangehouden. Een zoektocht naar de andere twee verdachten leverde niets op, maar de recherche heeft er vertrouwen in dat hun identiteit snel zal worden achterhaald.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

15-jarige jongen aangehouden in verband met overval cafetaria

Mede dankzij tips na een uitzending in het programma Bureau Brabant van Omroep Brabant hee…