Hilvarenbeek – Opnieuw zijn er bezoekers uit hun auto gestapt tijdens een uitje naar Safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Op donderdag 3 januari stopte een auto met Duits kenteken in het gebied waar de jachtluipaarden leven. Een man en een kind stapten uit de auto.

Dankzij ingrijpen van een ranger duurde het incident ‘minder dan een minuut’, vertelt parkmanager Niels de Wild aan nu.nl. De ranger zat in een safaribus met bezoekers, die naast de auto stilstond.

Volgens de parkmanager hebben de dieren er waarschijnlijk geen weet van gehad. Waarom de man en het kind uit de auto zijn gestapt, is niet bekend. “Ik heb geen idee of het onwetendheid is”, zegt de parkmanager.

In mei vorig jaar gebeurde er in het safaripark een soortgelijk incident. Een Frans gezin stopte de auto ook in het gebied waar de jachtluipaarden leven en stapte daar uit. Tijdens dit incident hadden de wilde dieren de bezoekers wél in de gaten, en het gezin kon net op tijd de auto weer invluchten. Het werd gefilmd door andere bezoekers en op YouTube geplaatst.

Foto: Beekse Bergen

Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Met Een Zachte G – Seizoen 3, aflevering 28

Onlangs werd bekend dat Redhead Days dit jaar in Tilburg plaatsvindt. De organisatie had i…