Naar aanleiding van enkele steekpartijen die in de afgelopen maanden plaatsvonden in en rondom het Wilhelminapark in Tilburg, heeft burgemeester Theo Weterings besloten dat er in dat gebied preventief gefouilleerd mag gaan worden.

Het gebied is aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie mensen mag fouilleren, zonder dat daar een aanleiding voor hoeft te zijn. Meewerken aan het fouilleren is verplicht.

Ook de Gasthuisring is onderdeel van het gebied waar gefouilleerd mag worden. In de straat zit ook een daklozenopvang, maar de burgemeester laat desgevraagd aan Omroep Brabant weten dat dat niet met alle geweldsincidenten in verband staat. Weterings noemt het echter wel een aandachtspunt.

Het preventief mogen fouilleren is niet de eerste oplossing waarmee de gemeente het geweld probeert tegen te gaan. Eerder werden al extra politiecontroles ingesteld, maar die hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. Het veiligheidsrisicogebied geldt vanaf woensdag 18 september en is een half jaar van kracht.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Holland Dance Festival presenteert twee premières in Tilburg

Bij de zeventiende editie van het internationaal georiënteerde Holland Dance Festival stri…