Tilburg – De politie heeft dinsdagavond in de wijk Korvel een motor in beslag genomen, nadat er met het voertuig op maandag meerdere gevaarlijke verkeersovertredingen waren begaan. Een motoragent zag de motorrijder maandag langs komen terwijl hij toezicht hield op het verkeer op de Cityring. De bestuurder viel op omdat hij zijn motor op één wiel liet rijden, ook wel een wheelie genoemd. Daarnaast was de motor voorzien van valse kentekens.

De agent zette daarop de achtervolging in. De motorrijder reed op hoge snelheid weg in de richting van Korvel. Daarbij zorgde de bestuurder meerdere keren voor gevaarlijke situaties. De motoragent besloot hierop de achtervolging te staken.

Dinsdag kwam de agent de motor weer tegen in de wijk Korvel. Dit keer was de motor geparkeerd en stond er een groepje jongeren omheen. Gezien de eerder gemaakte overtredingen besloot de agent om de motor in beslag te nemen. De bestuurder was echter niet aanwezig. Even later zag de agent de bestuurder lopen, maar hij besloot om bij de in beslag genomen motor te blijven. Daarmee wilde hij voorkomen dat het groepje jongeren de motor mee zou nemen.

De politie is momenteel nog steeds op zoek naar de bestuurder van de motor. Daarbij tasten de agenten niet geheel in het duister. Cameratoezicht heeft de bestuurder namelijk vastgelegd op beeld. Als de motorrijder hiermee geïdentificeerd kan worden, kan de bestuurder volgens de politie een huisbezoek verwachten.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Twee gewonden bij ongeval op Vossenberg

Dinsdagochtend zijn bij een verkeersongeval op Vossenberg twee personen gewond geraakt. Tw…