TILBURG – Woensdag 13 juni was de langverwachte opening van de Primark in Tilburg. Honderden mensen stonden ruim voor de opening al te wachten voor de deur van de nieuwe modemagnaat.

Het pand heeft een winkeloppervlak van 4900 m², 4 verdiepingen, 44 paskamers, 32 kassa’s en biedt zelfs het winkelend publiek zitjes aan, waar zij even kunnen bijkomen en waar mobieltjes opgeladen kunnen worden. ‘Customer recharge areas’ worden ze genoemd.

De komst van de Primark was, voordat de sloop van Stadskantoor 3 begon, al omstreden. Vanuit een deel van de Tilburgers kwam er tegengeluid of Tilburg wel zo’n grote kledingwinkel nodig heeft. Wethouder Erik de Ridder wist het college van B&W te overtuigen, en de bouw van de Primark kreeg groen licht.

Nu deze winkel geopend is, heeft Tilburg als eerste stad in Zuid-Nederland ‘the big three’ op het gebied van shopping in de binnenstad: Hudson’s Bay, Decathlon en nu dus de Primark.

Door de komst van de Primark is er een nieuwe looproute door de stad ontstaan. Het pand van de Ierse keten is namelijk niet gevestigd aan de Heuvelstraat maar aan de Stadhuisstraat. In de komende tijd zullen meer winkels zich vestigen aan de Stadhuisstraat, wanneer de renovatie van het gemeentehuis is afgerond.

Laat meer gerelateerde artikelen zien
Laat meer zien van Algemeen

Bekijk ook

Kinderen aan de slag bij bedrijven bij aftrap JINC Tilburg

Leerlingen van basisschool De Vlashof gaan op woensdag de 19e aan de slag bij bedrijven in…