Home Nieuws Algemeen Prinses Beatrix in Stokhasselt bij jubileum Jantje Beton

Prinses Beatrix in Stokhasselt bij jubileum Jantje Beton

Tilburg – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zal donderdagmiddag 28 juni aanwezig zijn bij de viering van het 50-jarig bestaan van Jantje Beton. Het feest zal gevierd worden in de Jantje Beton speelwijk Stokhasselt in Tilburg.

Het feest begint ’s ochtends met een buitenspeelparcours voor 850 leerlingen van de drie basisscholen in Stokhasselt. Tijdens het middagprogramma spreken een aantal deskundigen over hoe belangrijk het is voor kinderen om buiten te spelen, en hoe buitenspelen in de toekomst nog aantrekkelijk blijft voor kinderen.

Ter gelegenheid van het jubileum onthult prinses Beatrix een muurschildering van ongeveer 350 m² op een flat in de wijk, gecreëerd door de kunstenaar Pee-Jay Czifra die in Stokhasselt opgroeide. De schildering baseerde hij op kinderdromen over buitenspelen.

Het is niet de eerste keer dat prinses Beatrix de wijk bezoekt. Ze bezocht de wijk al in 2015 toen de eerste fase van de ontwikkeling werd afgesloten. Naast een kinderboerderij, speeltuintjes en kindvriendelijke straten zijn er inmiddels ook een plukroute en meer buitenspeelplekken.

Load More In Algemeen

Bekijk ook

Genomineerden Gouwe Peerke 2019 bekend

Tilburg – De drie organisaties die genomineerd zijn voor het Gouwe Peerke hebben hun…